Författaren

Jag skriver inte böcker inom en genre; jag berättar bra och intressanta historier. Att bara hålla mig till en genre skulle vara mycket begränsande för min fantasi och mitt uttryck.

De historier jag berättar vill jag ska vara god underhållning, men även ge någonting mer. De böcker jag hittills har skrivit hoppas och tror jag även ger läsaren en möjlighet till reflektion över hur vi människor behandlar varandra och miljön omkring oss.

Jag har en lång lista över förslag till nya intressanta böcker, där de flesta idéerna fortsätter på det samhällsreflekterande spåret, men ändå kan vara i genrer som skräck, deckare och humor, eller en blandning av dem.

Den första boken: Slavflickan på S:t Barthélemy

Är en historisk roman som utspelar sig på 1790-talet. Jag kallar den för Slavflickan på S:t Barthélemy. Huvudhandlingen kretsar kring en ganska okänd del av den svenska historien, nämligen att Sverige på ett aktivt sätt medverkade i den transatlantiska slavhandeln under en period i slutet av 1700-talet och början av 1800-talet, då Sverige bedrev slavhandel på den västindiska ön S:t Barthélemy. Hit var alla nationer välkomna för att köpa och sälja slavar från Afrika. Både staten, svenska företag och enskilda svenskar berikade sig på slaveriet.

Man handlade inte bara med slavar på ön; det fanns också många hundra slavar som arbetade i den svenska kolonin. Precis som på andra håll behandlades de mycket hårt och grymt med piskning, brännmärkning och att ständigt bära kedjor för småförseelser. Även avrättning fanns som straff för slavarna för ganska bagatellartade brott. I liten skala fraktade också svenska fartyg slavar från Afrika till försäljning på S:t Barthélemy.

Boken handlar om två ungdomar som på olika sätt hamnar i den svenska slavkolonin. Det är en pojke från Göteborg, Johan West, som flyr dit efter att han har blivit föräldralös, och en flicka från Ghana, Ami, som förs som slav till ön. Deras vägar korsas på ön och Johan försöker hjälpa Ami undan sin mycket grymme ägare.

Jag har låtit några vänner läsa den, och de har gett den bra betyg, och undrat om det kommer en fortsättning.

Boken är publicerad!

Den andra boken: Rättsskiparen

Är en kriminalhistoria som jag kallar Rättsskiparen. Huvudpersonen är civilanställd på Polisen i Eskilstuna. Han är en tillbakadragen och ensam person som tycker att polisen och rättsväsendet fungerar dåligt mot främst återfallsförbrytare och de som har pengar och makt. Han bestämmer sig för att ta lagen i egna händer och straffa de som samhället inte kommer åt med egna medel. Jag bestämde mig för att skriva på ett lite annat sätt än vad som är vanligt; alltså att nästan helt utgå från brottslingens perspektiv. I nästan hela boken får vi följa Rättsskiparen själv, vad han tänker, planerar och utför. Poliser och andra i boken är bara sidofigurer, även om några av dem är viktiga och med ganska mycket. Jag försöker att lyfta fram frågor om vad som egentligen är rättvisa, vem som har rätt att straffa en annan människa och hur Rättsskiparen uppfattar det bristfälliga "demokratiska" samhället omkring sig.

Boken är publicerad

Den tredje boken: Jordens väktare

Är en science fiction där jag vill belysa hur vi människor agerar mot miljön omkring oss och mot varandra, sett ur någon annans perspektiv. Jag har därför lånat inspiration från våra myter om småfolk som bor i vår närhet. I min version är det ett högt stående folk som kom till Jorden från planeten Kreton för 300 år sedan, men de valde att bosätta sig i marken i otillgängliga områden på vår planet, då de inte ville ha med oss människor att göra på grund av vår våldsamma och destruktiva natur. De iakttar oss i hemlighet och leder oss ibland på rätt spår när vi håller på att helt gå över styr. Handlingen ligger några år framåt i tiden, och människornas girighet riskerar att ställa till med en global miljökatastrof. Kretonerna försöker återigen att förhindra att vår dumhet ställer till stor skada.

Boken är publicerad

Den fjärde boken: En mans kärlekar

I En mans kärlekar får vi följa Erik Danielssons jakt på den ständigt undflyende kärleken. Året är 1972 när vi första gången möter honom som en ung man vars liv mest cirklar kring gänget, att gå ut gymnasiet, fester, musik och att bli av med svendomen.
Snart är ungdomslivet med gänget över, och i stället blir han medlem i ett rockband. Det nya livet ger sexuella erfarenheter, men han längtar ändå efter kärleken, vilken visar sig inte helt lätt att finna. En tragisk olycka kommer att påverka både hans rockkarriär och hans liv i övrigt.
Vi fortsätter att följa Erik genom livets toppar och dalar, med tonvikt på hans möten med olika kvinnor med olika syn på sex, kärlek, familjeliv och vänskap. När han tror sig ha hittat ett lugnt och tryggt familjeliv, slår livets oförutsägbarhet till med full styrka, och han dukar nästan under av dess tyngd. Ska Erik någonsin få uppleva riktig kärlek under sin vandring genom livet?

Boken är publicerad

Den femte boken: Den snubblande detektiven

Det här är en humoristisk mysdeckare utan mord och ond bråd död. Den innehåller inget långdraget och utstuderat våld, bara ett par rätt kassa detektiver som snubblande tar sig fram genom livet och sina uppdrag.
Sten och Olle driver Olssons detektivbyrå i Nyköping. En dag får de ett uppdrag av en amerikansk kvinna, vars svenska släkting avlidit. Mannen som avlidit var en riktig snålvarg som samlade pengar på hög, och hans villkor för att hon ska få arvet, är att leta reda på en tavla med en ledtråd som leder vidare i jakten på rikedomarna.
Tyvärr råkar en skurkaktig typ som bor granne med detektivbyrån höra om tavlan, och snart är han och hans kumpaner i hälarna på Sten och Olle. Dessutom är den advokat som den avlidne mannen anlitat inte helt ärlig. Även han kallar in några riktiga typer som är ute efter att lägga beslag på arvet.

Boken är publicerad!